Sponsorater

M.R. Smedie & Rørteknik har længe været sponsor for Hobro IK fodbold. På vejen frem gennem 1. division har samarbejdet udviklet sig til at M.R. også har tegnet spiller sponsorat på Christoffer Østergaard.

Christoffer, med nr. 23 på ryggen, er forsvarsspiller og har 31 kampe for Hobro IK bag sig. I superligaen venter han endnu på sin debut, men han er topmotiveret af træningen sammen med de mange dygtige nye spillere i superligatruppen. Det er til stor inspiration, og noget han lærer masser af nyt af.

Nyt lærte Christoffer også da han besøgte sin trøjesponsor, Martin Rasmussen, på hvad man nok må betegne som udebane for Christoffer. Der blev lejlighed til at se virksomheden, hilse på de af medarbejderne der ikke var på opgaver ude hos kunderne, og ikke mindst til at danne sig et indtryk af hvordan en travl og moderne håndværksvirksomhed fungerer.

At der er mange paralleller imellem fodbold og håndværk, kan Christoffer og Martin nemt blive enige om. For eksempel at fodbold i høj grad også er et håndværk. Håndværk handler om at lære, prøve, øve, raffinere og forbedre bevægelser og metoder som er hurtigere, smartere og bedre end hvad den der ikke er håndværker kan. Holdånd og samarbejde er også lige nødvendigt og selvfølgeligt begge steder. Mindst lige så vigtig er forskelligheden, kreativiteten, spidskompetancerne individualismen og viljen, som får holdet til at komme frem til målet, selv når modgangen er størst. Fælles for M.R. Smedie og Hobro IK fodbold er også at udfordringerne skifter imellem hjemmebane og udebane.

For M.R. er hjemmebanen værksted, produktion og lager. Udebane er når projekter skal gennemføres i uvante omgivelser og under mere eller mindre uforudsigelige forhold. Ofte afhængigt af godt samarbejde med andre håndværkere. Efter en god snak og flere kopper kaffe, runder Martin dog snakken af med at konstatere at én stor forskel er der: På fodboldbanerne er der betydelig flere som klapper, når der laves en god præstation, end der er på en byggeplads. Til gengæld så kan vi godt være med, når vi når hjem i omklædningsrummet. Der mener vi at vi er næsten lige så gode som Hobo IK Superliga til at klappe af og rose os selv og hinanden, både når vi har vundet stort- og når vi har klaret at komme over et lag tæsk.